ca 70 st
150 g smör eller margarin
2 dl socker
3 ägg
100 g sötmandel eller nötkärnor
1 tsk stött anis
1/2 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Rör margarin och socker poröst. Blanda ner ägg, mandel, anis och salt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 6 delar som rullas ut till drygt fingertjocka längder som läggs på smord plåt. Platta ut dem lite. Grädda i 175-200 grader, 10-15 minuter. Låt svalna något och skär i 2 cm breda kakor. Sära dem något och låt torka i ugnen på mycket svag värma tills de är helt torra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar