onsdag 11 maj 2011

Tonnatosås


8 - 10 portioner (buffé)

Fick denna sås serverad med fläskfilé och potatisssallad med kapris och oliver. Om jag själv inte blivit bjuden på denna sås så hade jag nog aldrig kommit på idèn att testa den - feg som jag kan vara ibland - tonfisken hade avskräckt mig.




2 grovhackade vitlöksklyftor
2 burkar tonfisk i olja (á 185 g)
2 äggulor
4 msk kapris + 2 msk av lagen
10 blad basilika
10 blad bladpersilja
4 msk färskpressad citronjuice
2 dl mild olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa dem tillsammans med tonfisk i olja, äggulor, kapris + lagen, basilika- och persiljeblad, citronjuice och olivolja i en matberedare eller med en stavmixer. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 

Servera såsen till fläskfilé. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg