ca 20 stycken
50 g jäst
5 dl vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk flytande smör eller rapsolja
4 dl grahamsmjöl
13-14 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två delar och forma till två tjocka längder. Platta till dem lätt och dela varje längd i 10 delar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter
torsdag 26 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar