ca 20 stycken
50 g jäst
5 dl vatten
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk flytande smör eller rapsolja
4 dl grahamsmjöl
13-14 dl vetemjöl
Rör ut jästen i 37-gradigt vatten. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Dela degen i två delar och forma till två tjocka längder. Platta till dem lätt och dela varje längd i 10 delar. Lägg dem tätt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter
torsdag 26 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar