onsdag 18 maj 2011

Kladdkaka med nougat

1 hg smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (70%)

Täcke:
100 g mjuk nougat
kokos

Smält smöret.

Vispa samman ägg och socker med en handvisp.

Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sen ner det varvat med smöret i ägg/socker-smeten.

Krossa chokladen och blanda ner den i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 15-20 minuter i 175 grader.

Ta ut kakan ur ugnen och hyvla på ett lager med nougat. Strö över kokosflingor. Låt svalna och ställ in i kylen.

Servera gärna med färska bär och grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg