1 hg smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (70%)
Täcke:
100 g mjuk nougat
kokos
Smält smöret.
Vispa samman ägg och socker med en handvisp.
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sen ner det varvat med smöret i ägg/socker-smeten.
Krossa chokladen och blanda ner den i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 15-20 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan ur ugnen och hyvla på ett lager med nougat. Strö över kokosflingor. Låt svalna och ställ in i kylen.
Servera gärna med färska bär och grädde eller glass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar