Räcker till 8-10 personer på en buffé
Fick denna supergoda potatissallad på en tjejträff för ett tag sedan. Receptet kommer från tidningen Buffé nr 4/2010.
2 kg delikatesspotatis
2 vitlökklyftor
1 dl vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
5 msk kapris
2 dl blandade oliver (kan uteslutas)
2 dl grovt skuren persilja
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skala och finriv vitlök. Blanda vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.
Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.
Salladen passar utmärkt tillsamman med fläskfilé och tonnatosås eller på ett buffébord.
onsdag 11 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Ca 25 bitar Denna tårta behöver göras i en form (tårtring) som är ca 30 cm i diameter. Klä gärna tårtringen/kanten med plastremsa. ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar