Räcker till 8-10 personer på en buffé
Fick denna supergoda potatissallad på en tjejträff för ett tag sedan. Receptet kommer från tidningen Buffé nr 4/2010.
2 kg delikatesspotatis
2 vitlökklyftor
1 dl vitvinsvinäger
1 1/4 dl olivolja
5 msk kapris
2 dl blandade oliver (kan uteslutas)
2 dl grovt skuren persilja
olivolja
flingsalt
svartpeppar
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skala och finriv vitlök. Blanda vitlök, vinäger, olivolja, kapris och oliver.
Dela potatisen medan den fortfarande är ljummen. Lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt. Vänd ner persiljan. Krydda med flingsalt och peppar.
Salladen passar utmärkt tillsamman med fläskfilé och tonnatosås eller på ett buffébord.
onsdag 11 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar