söndag 29 maj 2011

Skorpor med vit choklad



Här kommer ytterligare ett recept på skorpor med vit choklad. Gillar det...... Vilka som blir bäst är en smaksak. Detta recept är samma som det med polkagrisar i. Det är bara annan smaksättning.

150 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad

Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och forma till längder som läggs på en plåt. Baka i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks plåten i ugnen på eftervärme och låt skorporna stå där tills de är helt torra. De kan gärna stå i ugnen över natten.

1 kommentar:

  1. hej,
    Jag hamnade här via en annan blogg! Tack för titten...(Jag älskar att baka)

    SvaraRadera

Populära inlägg