onsdag 11 maj 2011

Ugnsrostade rotfrukter


Rotfrukter i ugnen kan vara ett bra sätt att få i barnen lite mer grönsaker än vanligt - åtminstone ett av mina som normalt inte är så förtjust i olika slags nyttigheter. Här serveras de tillsammans med steppsallad och hamburgare.

Hittade även detta recept i kvällstidningsbilagan "Mitt kök" där det serverades som tillbehör till hamburgare.

2 palsernackor
4 morötter
4 potatisar
3 msk olivolja
salt

Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rotfrukterna i stavar eller klyftor och dela i lagom stora bitar.

Vänd bitarna i olja och lägg på en plåt. Sätt i plåten i ugnen i 20-25 minuter eller tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Rör runt bland grönsakerna ett par gånger under tiden. Strö över salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg