onsdag 11 maj 2011
Ugnsrostade rotfrukter
Rotfrukter i ugnen kan vara ett bra sätt att få i barnen lite mer grönsaker än vanligt - åtminstone ett av mina som normalt inte är så förtjust i olika slags nyttigheter. Här serveras de tillsammans med steppsallad och hamburgare.
Hittade även detta recept i kvällstidningsbilagan "Mitt kök" där det serverades som tillbehör till hamburgare.
2 palsernackor
4 morötter
4 potatisar
3 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär rotfrukterna i stavar eller klyftor och dela i lagom stora bitar.
Vänd bitarna i olja och lägg på en plåt. Sätt i plåten i ugnen i 20-25 minuter eller tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Rör runt bland grönsakerna ett par gånger under tiden. Strö över salt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar