6 ägg
2,75 dl färskpressad citronsaft
4 dl socker
2 hg smör
Vispa ihop ägg, citronsaft och socker i en kastrull. Värm blandningen tills den börjar tjockna. Den ska inte koka. Tag smeten ifrån plattan och smält ner smöret i blandningen. Häll i väl rengjorda burkar eller (som jag brukar göra) häll upp i dubbla stora muffinsformar som sen ställs i frysen. I kylen håller sig lemoncurden i ca 1 vecka.
Det blir ca 8 dl av detta recept.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar