Denna sallad passar lika bra som tillbehör till grillat som en enklare lunch eller kvällsmat.
4 portioner
1 liter jordgubbar
1-2 msk balsamvinäger
svartpeppar
1 ask ruccola
1 msk olivolja
125 g mjuk getost (chèvre)
1/2 dl mandelspån
Rensa jordgubbarna och dela dem i mindra bitar. Blanda med balsamvinäger och svartpeppar i en stor skål. Låt dra i tio minuter. Tillsätt sköljda och torkade ruccolablad och lite salt. Blanda. Ringla över olivolja och rör om försiktigt. Lägg upp på fat. Ta bort eventuellt skal på osten och smula över innanmätet. Strö över mandelspån och lite extra peppar.
onsdag 4 maj 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar