Världens enklaste tårta!!! Att marinera frukten är gott - men det är nästan lika gott att bara lägga på frukten som den är. Det är inte heller helt fel att servera tårtan med lite grädde till.
2 färdiga marängbottnar
250 g mascarpone
2 dl nutella
1 kiwi
1/2 mango
2 hg jordgubbar
ca 12 vindruvor
3-4 physalis
rivet limeskal
Limemarinad:
3 msk florsocker
saft från 1 lime
Lägg marängbottnarna på två uppläggningsfat. Blanda mascarponen och nutellan i en bunke. Skär den skalade kiwin och mangon i skivor. Dela jordgubbarna och vindruvorna i halvor.
Blanda florsocker och limesaft i en bunke. Lägg i frukten och låt marinera 10 minuter. Fördela chokladkrämen på marängbottnarna. Dekorera med frukten, några physalis och rivet limeskal
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar