Trodde aldrig att det skulle vara så enkelt att göra egen pizzasallad när jag gjorde det för första gången för något år sedan.
1 liter kokande vatten
1/2 vitkålshuvud
1,5 dl solrosolja eller annan matolja
5 msk vitvinsvinäger (druvans blir bäst tycker jag)
0,5 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk oregano
2 tsk salt
1 krm finmalen svartpeppar
Strimla vitkålen med osthyvel. Lägg all sallad i ett durkslag och häll över det kokande vattnet. Låt rinna av.
Lägg vitkålen i en rymlig bunke med tätslutande lock. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en skål och slå över vitkålen. Blanda väl. Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp. Hållbarhet 5-7 dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar