fredag 20 maj 2011
Kokosrulle med citronkräm
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är mycket saftig och god.
3 ägg
2,25 dl socker
3 dl kokos
3/4 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör
2 dl florsocker
1 äggula
skal och saft av 1 citron
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner kokos och potatismjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Baka ca 5 minuter, 250 grader. Vänd upp kakan på bakplåtspapper med lite strösocker på. Låt kallna.
Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen. Bred ut den över den helt avsvalnade kakan och rulla ihop till en rulltårta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar