8-10 personer
1 kg fläskfilé
12-15 mjöliga potatisar
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
5-7 dl grädde
4 dl crème fraiche
2 stora askar vitlöksfärskost
salt
grillkrydda
vitlökspeppar
svartpeppar
matfett till stekning
Skala potatis och lök, skiva i matberedare. Varva potatis, lök och vitlök i en stor gratängform. Krydda med salt, vitlökspeppar och svartpeppar. Blanda runt allt i gratängformen. Häll över grädden och gratinera i 175-200 grader i ca 60 minuter.
Under tiden som potatisen är i ugnen: Putsa filéerna och skär i cm-tjocka skivor. Banka ut skivorna så att de blir tunnare. Vänd dem i grillkrydda och bryn i matfett. När du brynt färdigt all filé lägg den på ett fat. Spara restfettet i pannan och fyll på med crème fraiche och vispa i färskosten.
Ta ut formen med potatis ur ugnen när potatisen blivit mjuk. Lägg på fläskfilébitarna. Täck med såsen och sätt in formen i ugnen igen i 25-30 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar