lördag 21 maj 2011

Lax i gorgonzola- och grönpepparsås

Superenkelt laxrecept men smakrikt (starkt) - om man inte gillar gorgonzola så mycket går det alldeles utmärkt att minska mängden ost - då smakar det lite mer lagom.

5-8 hg laxfilé skuren i tärningar
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk krossad grönpeppar
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 krm kajennpeppar
3-4 dl vispgrädde eller annan kokbar grädde
100 g gorgonzolaost (jag brukar ta mindre än häften, tycker att det räcker)

"Bryn" buljongtärning, vitlök, kajennpeppar och grönpeppar i lite smör. Tillsätt vinet och låt det koka ner. Fyll på med grädden. Tillsätt laxen och låt koka ca 4 minuter. Smula ner osten och servera till potatis av något slag (mos, kokt, pressad.....) Smaka av med salt och peppar om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg