lördag 14 maj 2011
Sverigekaka
Botten: (Går mycket bra att använda som tårtbotten)
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
5 tsk vaniljsocker
5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1,5 dl florsocker + 3 tsk vatten
eller bara florsocker (som pudras över kakan när den ska serveras)
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver i äggsmeten. Blanda sista ner det kokande vattnet. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Smält smör eller margarin och koka ihop med mjölken. Ta kastrullen av plattan och blanda ner vaniljsockret.
Dela kakan medan den är varm och häll över fyllningen på båda delarna. Lägg ihop kakan igen. Garnera med florsocker blandat med vatten och strö över kokos - alt. pudra över lite florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar