4 portioner
8 hg oxfilé
salt
svartpeppar
smält margarin
Marinad:
1,5 dl matolja
3 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk grovstött vitpeppar
0,5 tsk grovstött rosépeppar
1 pressad vitlökklyfta
1 tsk smulad dragon
1,5 dl soya
Torka och putsa köttet. Gnid in det med salt och peppar. Pensla med smält margarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med en köttermometer instucken till köttets mitt.
Stek filèn i ugnen, 125 grader tills termometern visar 55 grader. Blanda under tiden marinaden.
Låt det färdigstekta köttet svalna. Lägg det i dubbla plastpåsar, häll i marinaden. Pressa ut så mycket luft som möjligt och tillslut påsen. Lägg den i en inte alltför stor form. Marinera i minst två dygn. Vänd påsen ibland.
Skär köttet i tunna skivor och servera med "twice-baked-potatoes" och kokta grönsaker.
fredag 27 maj 2011
Marinerad oxfilé
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar