2 personer
1 pkt färsk papardell á 400 g
90 g parmaskinka
1 stor zucchini
1 gul lök
8 färska champinjoner
2 mozzarellaostar
2 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk smör
2 soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar
Mixa 2/3 delar av basilikan med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär zucchinin i stavar, skiva champinjonerna och löken och fräs grönsakerna i en stor stekpanna på mycket stark värme. Salta och peppra. Ta av detta från värmen när zucchinin fått ordentligt med färg.
Klipp ner mozzarellan och parmaskinkan i det stekta.
Koka pastan med en skvätt olivolja i vattnet. Häll av pastan. Häll den hemmagjorda peston över pastan och lyft runt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad och fint klippta soltorkade tomater. Ringla sedan över resterande olivolja och toppa slutligen med parmesanost.
tisdag 31 maj 2011
Papardelle med parmaskinka och basilika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar