tisdag 31 maj 2011

Papardelle med parmaskinka och basilika

2 personer

1 pkt färsk papardell á 400 g
90 g parmaskinka
1 stor zucchini
1 gul lök
8 färska champinjoner
2 mozzarellaostar
2 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
1 dl olivolja
2 msk smör
2 soltorkade tomater i olja
salt
svartpeppar

Mixa 2/3 delar av basilikan med 0,5 dl olivolja och lite salt. Skär zucchinin i stavar, skiva champinjonerna och löken och fräs grönsakerna i en stor stekpanna på mycket stark värme. Salta och peppra. Ta av detta från värmen när zucchinin fått ordentligt med färg.

Klipp ner mozzarellan och parmaskinkan i det stekta.

Koka pastan med en skvätt olivolja i vattnet. Häll av pastan. Häll den hemmagjorda peston över pastan och lyft runt lite. Blanda sedan det stekta och pastan i en stor skål med lite färska basilikablad och fint klippta soltorkade tomater. Ringla sedan över resterande olivolja och toppa slutligen med parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg