4-5 personer
1 kg fläskfilé
stekt champinjoner
1 dl vispgrädde
2 burkar créme fraiche
potatismos lagom till 4-5 personer
salt
peppar
cayennepeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda cayennepeppar med crème fraiche, blanda i grädden. Skär filén i små bitar och bryn dem genomstekta.
Gör potatismoset och lägg det runt kanterna på formen. Lägg kött och svamp i mitten. Häll över såsen. Gratinera ca 25 minuter eller tills moset börjar få färg. Servera med sallad.
tisdag 3 maj 2011
Fläskfilégratäng med potatismos och svamp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar