söndag 29 maj 2011
Skorpor med vit choklad
Här kommer ytterligare ett recept på skorpor med vit choklad. Gillar det...... Vilka som blir bäst är en smaksak. Detta recept är samma som det med polkagrisar i. Det är bara annan smaksättning.
150 g flytande smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i tre delar och forma till längder som läggs på en plåt. Baka i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks plåten i ugnen på eftervärme och låt skorporna stå där tills de är helt torra. De kan gärna stå i ugnen över natten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
hej,
SvaraRaderaJag hamnade här via en annan blogg! Tack för titten...(Jag älskar att baka)